Att vara 35 år, ha ett jobb, barn, sambo och dessutom vara spelberoende är oftast ingen bra kombination. Det som förstör det hela är spelberoendet eftersom det ger många negativa konsekvenser som inte bara förstör för en själv utan även för sin familj, omgivning och jobb. De allra flesta som är spelberoende brukar kallas för nördar vilket i allmänhet inte har ett positivt budskap. Nörd innefattar att man är extremt fokuserad och inriktad på en viss sak och lägger ner extremt mycket tid att utföra saken. Som 35 åring har du oftast precis fått det jobb du strävat efter med bra lön och kanske till och med köpt hus eller det boendet du vill fortsätta leva i. Det finns mycket som kan falla samman om man lägger allt för mycket fokus på spelandet.

Påverkar hela familjen

Har man spädbarn och sitter nätterna uppe och spelar tv-spel är det enkelt att väcka barnet men även vara för trött för att kunna umgås med sitt barn på dagarna. Det kan gå ut över barnets uppväxt och att du som förälder aldrig kan skjutsa eller spendera tid med ditt barn. Ens barns uppväxt är extremt viktig, viktigare än vad man tror. Det innebär att just under de åren man har sitt barn boende hemma och under uppväxt är det viktigt att föregå med gott exempel och se till att barnet inte tar efter spelberoendet.

Sök hjälp om du inte kan sluta

Är du en person som älskar att spela dataspel och verkligen inte kan sluta med vet att du egentligen borde för att det skulle vara det bästa för dig är det lätt att uppsöka hjälp. Det är viktigt att ta sitt vuxna ansvar och inte lägga allt för mycket tid på saker som inte har någon betydelse. Givetvis ska man kunna få ägna tid åt att göra saker som man gillar men det finns alltid en gräns, speciellt när man är förälder. Det vilar ett stort ansvar på en förälders axlar och det är viktigt att utnyttja de få åren man får med sitt barn och göra något vettigt av det. I dagens samhälle är det allt för många som spenderar för mycket tid i soffan och spelar dator spel vilket ger negativa effekter. Inte bara att man blir trött utan även risken att få en allvarlig sjukdom ökar eftersom man behöver sömn. Dessutom behöver man motion och friskt luft vilket man får under dagen men under natten behöver man återhämta sig och inte sitta framför tv:n eller liknande. Dessutom är det dåligt för ögonen att sitta framför det blåa ljuset som digitala produkter utstrålar.

Som du säkert hör och förstår finns det extremt många negativa saker med att vara spelberoende i 35-års ålder och dessutom vara förälder. Tror knappast det finns något positivt med att sitta uppe hela nätterna eller på dagarna under ens barns uppväxt och spela spel. Dessutom är det viktigt och tänka på vilken typ av spel man spelar så ens barn inte tror att det är okej att skjuta och kriga.