Det finns många topplistor som visar vilka spel som är populärast och mest spelade på pc som du säkert vet. Här kommer en topplista som är en av de större.

På förstaplats kommer FIFA 17 som är en av världens populäraste spel och ligger nästan alltid på allas topplistor. Speciellt när ett nytt års upplaga kommer ut. FIFA 17 är ett fotbolls spel med extremt bra grafik och ser näst intill verkligt ut. Man kan i princip välja vilket lag man vill och sedan kan man spela online, det vill säga att man spelar mot någon annan som alltså är motståndarlaget. Det finns motsvarande spel fast i andra sporter som exempelvis NHL och NBL som är de nationella ishockey och basketligorna i USA.

På andra plats kommer Owlboy som är ett spel som utspelar sig i en fantasivärld där det gäller att klara av olika mål, som i många andra tv- och datorspel.

Trea kommer givetvis NBA 2K17, dvs 2017 års upplaga av det populära basketspelet. Som du läste tidigare i texten så är det den nationella basketligan i USA och NBA står för ”National Basketball Association” och är alla basketspelares dröm att få spela i den. Den spelas som sagt i USA och består endast av lag från USA. Dock innehåller lagen spelare som kommer från hela världen.

På fjärde plats kommer ett spel som heter ABZU och är även det ett animerat spel som går ut på att klara av olika saker. Det är overkliga saker som sker i spelet, som med många andra. Som spelare befinner man sig under vattnet och får upptäcka havets olika delar.

Battlefield 1 kommer på en stark femteplats som är ett spel man mestadels spelar mot varandra, det vill säga multiplayer. Som du hör på namnet så går det ut på att besegra sina motståndare.

På sjätte plats kommer Forza Horizon 3 som är senaste uppdateringen i deras spel. Det är ett bilspel där man kan göra i olika terrängen, köpa olika bilar och uppgradera till bättre effekter, hastigheter och liknande.

Titanfall 2 kommer på en sjundeplats som är definitivt en overklig värld. Det går ut på att döda motståndarna och man är ovanliga varelser och utspelar sig i framtiden. Mestadels spelar man multiplayer, det vill säga mot varandra.

På åttonde plats kommer Thumper som är rytmisk våld och händelser. Det sker även psykiska händelser.

Quadrilateral CowBoy är ett cowboy som du hör på namnet. Det här spelet kommer på nionde plats, vilket definitivt inte är dåligt.

Sid Meier´s Civilization VI är ett spel som utspelar sig långt bak i tiden på rommarnas tid ungefär. Det går ut på att skaffa sig bra strategier. Detta är mer ett genomtänkt spel än många andra som endast går ut på att döda varandra och kriga. I det här spelet kan man även bygga skyskrapor och använda sig av dom.

Detta är topp 10 spel som är till för PC. De allra flesta spel finns för PC då det inte kommit lika många för Apple än.